B2B
SL HR EN
Izberi oddelek

Kategorije

Jedilni pribor se ne razlikuje le po izgledu linije!

Izbrati jedilni pribor mnogokrat pomeni izbrati obliko, ki nam je všeč. A poleg oblike jedilnega pribora je ključnega pomena za ustvarjanje popolne izkušnje za vaše goste, tudi nekaj drugih izredno pomembnih faktorjev, ki bi jih prav tako morali upoštevati pri odločanju:

1. Kvaliteta materiala: Različne čistoče nerjavečega jekla
Kvaliteto jedilnega pribora določa izbira proizvodnega materiala oziroma kvalitete nerjavečega jekla - to se razločuje glede na vsebnost kroma in niklja in označuje z dvemi vrednostmi, ločenimi s "/" (14/1, 18/0, 18/10...). Prva vrednost predstavlja vsebnost kroma, ki nerjavečemu jeklu daje vzdržljivost in dolgotrajno odpornost, druga vrednost pa predstavlja vsebnost niklja, ki nerjavečemu jeklu povečuje sijaj in mu zagotavlja odpornost na korozijo - višja kot je vrednost v zapisu, večja je vsebnost te kovine.

kvaliteta-jedilnega-pribora

2. Debelina pribora: Več kot le številka
Debelina jedilnega pribora vpliva na njegovo togost, trpežnost in občutek v roki. Tanjši pribor (manj kot 2,5 mm) bo lažji in cenejši, s tem pa bolj primeren za vsakodnevno in intenzivno uporabo. Debelejši pribor (3 mm ali več) bo bolj robusten in odporen na deformacije, ponujal pa bo tudi boljši oprijem in premium občutek, s tem pa bo bolj primeren za postrežbe, kjer želijmo ustvariti premium izkušnjo.

Debelino jedilnega pribora prvenstveno določa način izdelave pribora. Pri odtisnjenem (ang. stamped) priboru debelino končnega izdelka določi debelina pločevine, iz katere je odtisnjen. Pri kovanem (ang. forged) priboru debelino končnega izdelka določi debelina začetnega kosa nerjavečega jekla in intenzivnost kovanja. Večja kot je debelina, bolj bo jedilni pribor tog in odporen na deformacije. Večja debelina pa hkrati pomeni tudi višjo težo in boljše prileganje roki, lastnosti ki pri uporabniku vzbudita premium občutek.

debelina-jedilnega-pribora

3. Površinska obdelava: Dovršen videz in trajnost
Površinska obdelava igra pomembno vlogo pri izgledu in zahtevnosti vzdrževanja jedilnega pribora. Razlikujemo sijajne (polirane) linije, z bleščečim videzom, ki daje občutek elegance. Pri takšnih linijah bodo prstni odtisi in praske bolj opazni. Pri mat linijah gre za bolj sodoben in preprost izgled, manj občutljiv na praske in madeže. Mat (brušene, peskane) linije ter teksturirane obdelave bodo idealne za postrežbe s katerimi se želimo nekoliko odmakniti od tradicionalnega.

Linije, ki niso v barvi nerjavečega jekla pa so obdelane s postopkom PVD (=Physical Vapor Deposition), pri kateremu se na površino nanaša tanek sloj trdnih kovin, kar poleg izbrane barve zagotavlja tudi visoko površinsko odpornost in trdoto. Linije z nesvetlečim videzom so obdelane s postopkom peskanja, imenovanim Stone Wash, ki vsaki liniji daje unikaten in vintage izgled.

povrsinska-obdelava-jedilnega-pribora

Izbira jedilnega pribora ni le vprašanje všečnosti oblike, ampak tudi način, na katerega lahko izrazite svojo vizijo. S pravim materialom, ustrezno debelino in popolno površinsko obdelavo lahko svojim gostom ponudite izkušnjo, ki presega pričakovanja. Ne smemo pozabiti: kakovosten jedilni pribor je dolgoročna naložba, ki se obrestuje z zadovoljstvom gostov in manjšimi stroški zamenjav. Za več nasvetov ali ogled naše ponudbe kakovostnega jedilnega pribora obiščite naše poslovalnice ali našo spletno trgovino in najdite popoln pribor za vašo gostilno ali restavracijo!